AED

 

kijk op onderstaande voor de dichts bijzijnde AED apparaat.

http://www.aed4.eu/

Help mee levens te redden!!

Het UMC St Radboud heeft 12 oktober 2009 deze website AED4.eu gelanceerd met de ambitie om op onafhankelijke wijze alle automatische externe defibrillators (AED's) in Nederland in kaart te gaan brengen.

Zes minuten

De eerste zes minuten nadat iemand door een hartstilstand is getroffen, zijn essentieel. Het zo snel mogelijk defibrilleren van een patiënt is van groot belang voor de kans op overleving. Dankzij de introductie van automatische externe defibrillators kan ook niet-medisch personeel defibrilleren. Naar schatting zijn er momenteel meer dan 20.000 AED's in gebruik in Nederland, het gaat om verschillende merken en types. Enkele gemeenten hebben een overzicht van waar AED's zich bevinden in wijken of buurten, maar een onafhankelijk totaaloverzicht van beschikbare AED's in Nederland ontbreekt.

Oproep

Primeur mobiel internet

Mensen die beschikken over een mobiele telefoon met internet en een digitaal kompas (Android en Iphone 3Gs), hebben een primeur. Zij zien via de zogenaamde augmented reality browser (www.layar.com) niet alleen waar bijvoorbeeld restaurants, pinautomaten en hotels zich bevinden, maar vanaf vandaag krijgen ze ook de (nog beperkte) AED-data in beeld. Ze zien bijvoorbeeld afstand, contactgegevens en de route naar de dichtstbijzijnde AED. De informatie beweegt mee terwijl je de telefoon gebruikt en toont dus in elke looprichting waar en op welke afstand de AED zich bevindt, inclusief alle via de website beschikbare gegevens. Het AED overzicht via de reality browser is uniek voor zowel Nederland, Europa en Amerika.

AED via je Iphone

Vanaf 18 maart 2010 heeft ook iedereen met een Iphone zónder de kompas functie de beschikking over (nog) beperkte AED-data. Ze zien bijvoorbeeld afstand, contactgegevens en de (loop)route naar de dichtstbijzijnde AED. Deze speciale "app" is gratis in de iTunes-store van Apple te downloaden, door het zoeken op AED4.EU of druk op de knop boven in het scherm. Naast deze iPhone applicatie bestaat er ook toepassingen voor het Android platform en in Layar.

AED melden?

www.aed4.eu

Meer informatie?

www.acutezorg.nl
www.6minuten.nl

Locatie

Gratis-EHBO.nl

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP Sneek
0515-412870

info@gratis-ehbo.nl

ehbo 5.jpg

Login